Ontwerp boekomslag: direct een andere look and feel

Mr. Fox

Uitgeverijen

Ontwerpen van een boekomslag: Mr. Fox – Een verontrustende fabel over de farmaceutische industrie

Bij Square Design hebben we expertise in het ontwerpen van boekomslagen die de aandacht grijpen. We begrijpen dat een boekomslag een krachtige manier is om de inhoud en boodschap van een boek over te brengen. Daarom hebben we met zorg en creativiteit een ontwerp voor de boekomslag van Mr. Fox gemaakt.

Mr. Fox is een bijzondere hervertelling van het eeuwenoude verhaal van Reinaert de Vos, maar dit keer speelt het zich af in de duistere wereld van de farmaceutische industrie. De auteur van dit boek, de heer R. Fox, wil de lezers confronteren met de schokkende realiteit van deze bedrijfstak die volgens hem “out of control, criminal & corrupt” is. Het ontwerp voor de boekomslag is gemaakt om de essentie van het verhaal weer te geven en de lezers nieuwsgierig te maken naar wat er schuilgaat achter de schaduwrijke praktijken van de farmaceutische wereld.

Uitgeverij Van Brug heeft ons gevraagd om het ontwerp van de boekomslag te verzorgen, en we zijn trots op het resultaat. Het ontwerp weerspiegelt de duistere sfeer en het mysterie van het verhaal, terwijl het tegelijkertijd de aandacht trekt en de lezer uitnodigt om het boek te ontdekken.

In Mr. Fox worden de lezers meegenomen op een enerverende reis door de farmaceutische industrie. Het boek biedt niet alleen een meeslepende fabel, maar bevat ook een grondige analyse en beschrijving van de wanpraktijken binnen deze bedrijfstak. De auteur maakt duidelijk dat wat aanvankelijk lijkt op een fictief verhaal, helaas de harde realiteit blijkt te zijn.

De invloed van de farmaceutische industrie wordt treffend verwoord door Professor Philippe Even, directeur van het Necker Institute in Parijs: “The pharmaceutical industry is the most lucrative, the most cynical and the least ethical of all the industries.” Deze indringende woorden benadrukken de kritische boodschap van het boek.

In het nawoord van het boek nuanceert hoogleraar interne geneeskunde Yvo Smulders enigszins de sombere visie op de farmaceutische industrie. Hij stelt dat het beeld van de industrie als een verstikkende octopus, die de medische wereld in zijn greep houdt, mogelijk een nuttig doel dient, los van de waarheidsduiding. Het ontwerp van de boekomslag kan dan ook gezien worden als een waarschuwing, een “gevarendriehoek” op afstand die de lezers aanspoort tot alertheid en bewustwording.

Het ontwerpen van een boekomslag is een kunst op zich, en ons team bij Square Design heeft er alles aan gedaan om de essentie van Mr. Fox vast te leggen en de boodschap krachtig over te brengen.

Ontwerp-voor-een-boekomslag-Brug-Mr-Fox-omslag

Ontwerp boekomslag: direct een andere look and feel

Ontwerp boekomslag: direct een andere look and feel

Ontwerp boekomslag: direct een andere look and feel

Ontwerp boekomslag: direct een andere look and feel

Ontwerp boekomslag: direct een andere look and feel

Ontwerp boekomslag: direct een andere look and feel

Vraag een reclameAPK aan.

Of Get Square Design

Referenties:

BNO

BNA

Graphis

HOW