Solar Charged Solutions

Installateur

Square Design, gevestigd in de regio Amersfoort, is trots op onze samenwerking met Solar Charged Solutions (SCS). We kregen de uitdagende taak om hun merk te vernieuwen en hun identiteit te versterken. We hebben een unieke nieuwe huisstijl gecreëerd die hen helpt op te vallen in de energie-industrie. Ons doel was om een logo te ontwerpen dat niet alleen mooi is, maar ook functioneel en veelzijdig. Dit ontwerp vertegenwoordigt perfect de visie en waarden van SCS.

De opdracht

Solar Charged Solutions wilde een logo dat overal kon worden gebruikt, van kleding tot bedrijfskaarten. Ze wilden iets dat hun domeinnaam “Solar Charged Solutions” weerspiegelt en tegelijkertijd een krachtig visueel statement maakt. De nieuwe huisstijl is gemakkelijk te lezen en heeft een uniek karakter dat zowel sterk als stabiel oogt.

Het ontwerpconcept

Ons team bij Square Design begon met brainstormen en het verkennen van verschillende ideeën. We wilden iets creëren dat zowel esthetisch aantrekkelijk als symbolisch sterk is. Het resultaat was een logo met een ‘schild’ als centraal element. Dit schild staat symbool voor kracht en stabiliteit, eigenschappen die perfect aansluiten bij de missie van SCS. De nieuwe huisstijl is leuk om naar te kijken en roept direct een gevoel van vertrouwen en professionaliteit op.

Nieuwe-huisstijl-scs-logo

Symboliek van het logo

In het midden van het schild hebben we een icoon geplaatst dat een stekker symboliseert. Dit verwijst naar de elektriciteitssector en benadrukt de focus van SCS op duurzame energie. Het schild en de stekker samen staan niet alleen symbool voor een huis, maar ook voor de allesomvattende oplossingen die SCS biedt. Dit ontwerp zorgt ervoor dat hun logo zowel herkenbaar als betekenisvol is.

Kleurenpalet

We hebben gekozen voor twee blauwtinten in het logo. Deze kleuren geven een professionele uitstraling en stralen vertrouwen uit. Het gebruik van blauw is strategisch omdat het stabiliteit en betrouwbaarheid communiceert, wat essentieel is voor een bedrijf in de energie-industrie. Dit kleurenpalet helpt om de visuele identiteit van SCS consistent en aantrekkelijk te houden.

Praktische toepassingen

Een belangrijk aspect van ons ontwerp was dat het veelzijdig moest zijn. Het logo moest gemakkelijk toepasbaar zijn op verschillende achtergronden en oppervlakken, van digitale schermen tot bedrijfsuniformen. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat het logo goed leesbaar blijft, ongeacht de context. Deze veelzijdigheid maakt de nieuwe huisstijl van SCS krachtig en flexibel.

Afgeleide merkuitingen

Om de lange domeinnaam “Solar Charged Solutions” praktisch te maken voor dagelijks gebruik, hebben we een afgeleide gebruikt voor e-mailadressen en andere communicatie-uitingen: “s-c-s”. Dit maakt het gebruik van het merk eenvoudiger en efficiënter zonder de herkenbaarheid te verliezen. Deze afkorting helpt om het merk duidelijk en bondig te houden, terwijl alle relevante informatie gemakkelijk toegankelijk blijft.

Visuele aantrekkingskracht en functionaliteit

Ons doel was om een ontwerp te creëren dat zowel visueel aantrekkelijk als praktisch is. Het logo van SCS is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook ontworpen om functioneel te zijn in verschillende situaties. Of het nu gaat om promotioneel materiaal of officiële documentatie, het logo past perfect en versterkt de visuele identiteit van SCS.

Een nieuwe uitstraling voor Solar Charged Solutions

Met de nieuwe huisstijl en het representatieve logo heeft Solar Charged Solutions nu een professionele en betrouwbare uitstraling. Dit nieuwe visuele element helpt hen om hun merk te versterken en hun boodschap duidelijk over te brengen naar klanten. De nieuwe huisstijl speelt een cruciale rol in hun branding en positionering in de markt.

Samenwerking en creativiteit

Bij Square Design combineren we expertise met creativiteit. Onze samenwerking met SCS was een geweldige kans om de meerwaarden van grafisch ontwerp te laten zien. We hebben met enthousiasme gewerkt aan dit project en zijn trots op het resultaat. De nieuwe huisstijl van SCS is een bewijs van onze toewijding aan kwaliteit en onze passie voor design.

Waarom een goede huisstijl belangrijk is

Een sterke huisstijl is cruciaal voor elk bedrijf. Het biedt niet alleen een visuele identiteit, maar helpt ook bij het communiceren van de kernwaarden en missie van het bedrijf. Voor SCS betekent hun nieuwe huisstijl dat ze beter kunnen communiceren met hun klanten en partners. Het logo en de kleuren versterken hun merk en maken hen herkenbaar in een concurrerende markt.

Voordelen van de nieuwe huisstijl

De voordelen van een goed ontwerp zijn talrijk. Ten eerste, het verbetert de herkenbaarheid van het merk. Ten tweede, het zorgt voor consistentie in communicatie. Ten derde, het maakt het bedrijf aantrekkelijker voor potentiële klanten. Voor SCS biedt hun nieuwe huisstijl al deze voordelen en meer. Het helpt hen om hun verhaal op een duidelijke en overtuigende manier te vertellen.

Waarom Square Design?

Als je op zoek bent naar een creatief en strategisch partner voor je nieuwe huisstijl, ben je bij ons aan het juiste adres. Square Design heeft de expertise en ervaring om jouw merk te laten opvallen. Wij geloven in de kracht van een goed ontwerp en werken nauw samen met onze klanten om hun visie tot leven te brengen.

Square Design heeft met trots gewerkt aan de nieuwe huisstijl voor Solar Charged Solutions. We hebben een logo ontworpen dat krachtig, veelzijdig en visueel aantrekkelijk is. Dit project toont onze toewijding aan kwaliteit en onze vaardigheid in het creëren van ontwerpen die echt werken. Wij zijn er om jouw merk te versterken en te laten stralen.

Voordelen van een sterke huisstijl

Herkenbaarheid: Een goed ontwerp maakt je merk direct herkenbaar.
Consistentie: Het zorgt voor een consistente uitstraling in al je communicatie.
Vertrouwen: Een professionele huisstijl wekt vertrouwen bij klanten.
Aantrekkingskracht: Het maakt je merk aantrekkelijker voor nieuwe klanten.
Flexibiliteit: Een veelzijdig ontwerp past zich aan aan verschillende toepassingen.
Identiteit: Het versterkt de visuele identiteit en de boodschap van je bedrijf.

Nieuwe-huisstijl-scs-logo

Nieuwe huisstijl

Nieuwe huisstijl

Nieuwe huisstijl met frisse look

Nieuwe huisstijl met frisse look

Nieuwe huisstijl

Nieuwe huisstijl

Nieuwe huisstijl
Nieuwe huisstijl

Nieuwe huisstijl

Vraag een reclameAPK aan.

Of Get Square Design

Referenties:

BNO

BNA

Graphis

HOW