Nieuw ontwerp focust op frisse look restyling nieuwsbrieven

Woningstichting Putten

Woningcorporatie

Bij Square Design helpen we graag bedrijven en organisaties met hun visuele communicatie. Onlangs kregen we de kans om te werken aan een spannend project voor Woningstichting Putten. Ze vroegen ons om hun magazine Inform te voorzien van een nieuw ontwerp en restyling. Het was tijd om dit communicatiemiddel een frisse, eigentijdse look te geven.

Een frisse restyling voor Inform

Woningstichting Putten had in 2012 hun magazine Inform laten ontwerpen, maar het ontwerp voelde inmiddels wat gedateerd. Ze wilden een nieuw ontwerp en restyling dat de moderne en dynamische kant van hun organisatie beter zou weerspiegelen. We begonnen met een brainstormsessie om hun visie en wensen goed te begrijpen. Daarna zijn we aan de slag gegaan om het magazine nieuw leven in te blazen.

nieuw-ontwerp-restyling

We hebben gekozen voor een design dat speels en strak is. Het lettertype moest zowel leesbaar als visueel aantrekkelijk zijn. Daarom hebben we drie lettertypefamilies gecombineerd die elkaar mooi aanvullen en versterken. Ook wilden we de kleuren van de huisstijl behouden, maar we hebben extra tinten toegevoegd om verschillende artikelen beter te laten opvallen.

Bij de opmaak van het magazine hebben we flexibiliteit hoog in het vaandel gehouden. Meerdere lay-outvariaties zorgen ervoor dat de indeling altijd fris en interessant blijft. Foto’s krijgen in het nieuw ontwerp en restyling de ruimte om echt te stralen. Met een flexibel kolommensysteem kunnen we elke pagina een unieke uitstraling geven.

Kleuren en typografie die spreken

Een van de belangrijkste aspecten van de nieuw ontwerp en restyling was het gebruik van kleuren en typografie. Grote kopregels in verschillende harmonieuze kleuren geven het magazine een dynamische en aantrekkelijke look. Door te spelen met de dikte van de lettertypes hebben we een speels karakter gecreëerd. Een ander opvallend kenmerk is de keuze om de kopregels rechts uit te lijnen. Dit geeft het ontwerp een uniek tintje en zorgt ervoor dat het magazine opvalt tussen andere publicaties.

Dit nieuwe ontwerp werd zo goed ontvangen dat we ook de whitepapers en factsheets van Woningstichting Putten in dezelfde stijl hebben vormgegeven. Het resultaat is een samenhangende visuele identiteit die consistent en herkenbaar is.

Helder communiceren met de doelgroep

Voor Woningstichting Putten is het belangrijk om duidelijk en open te communiceren met hun stakeholders, waaronder huurders en andere betrokkenen. Hun nieuwsbrief speelt hierbij een cruciale rol. Door een nieuw ontwerp en restyling van de nieuwsbrief zorgden we ervoor dat de boodschap helder en aantrekkelijk wordt overgebracht.

Ons doel was om een nieuwsbrief te creëren die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel is. We zorgden voor een overzichtelijke lay-out, duidelijke navigatie en visuals die de inhoud versterken. Een goed vormgegeven nieuwsbrief trekt niet alleen de aandacht, maar zorgt er ook voor dat de lezer de boodschap begrijpt en waardeert.

De voordelen van grafisch ontwerp

Een goed grafisch ontwerp biedt veel voordelen voor een organisatie. Voor Woningstichting Putten heeft de nieuw ontwerp en restyling van hun communicatiemiddelen gezorgd voor een moderne en professionele uitstraling. Dit helpt om hun boodschap duidelijker en effectiever over te brengen. Grafisch ontwerp maakt een merk herkenbaar en kan bijdragen aan het opbouwen van vertrouwen bij de doelgroep.

Met een sterk ontwerp kunnen ze zich onderscheiden in de markt en een blijvende indruk maken. Het juiste gebruik van kleuren, typografie en lay-out kan de leeservaring verbeteren en de betrokkenheid van de lezer vergroten. Door te investeren in een goed grafisch ontwerp, zorg je ervoor dat je communicatie altijd helder, aantrekkelijk en effectief is.

Get restyling

Bij Square Design weten we hoe belangrijk visuele communicatie is. Onze expertise ligt in het creëren van ontwerpen die zowel mooi als functioneel zijn. Of je nu een nieuw ontwerp en restyling nodig hebt voor je magazine, nieuwsbrief of andere communicatiemiddelen, wij staan klaar om je te helpen. We bieden een breed scala aan diensten, van tekstschrijven en belettering tot volledige visuele identiteit en standbouw.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen. Met ons creatieve team en oog voor detail zorgen we ervoor dat jouw boodschap altijd op de juiste manier wordt overgebracht.

ontwerp communicatie restyling

Nieuw ontwerp focust

Nieuw ontwerp focust op frisse look

Nieuw ontwerp focust op frisse look restyling nieuwsbrieven

Nieuw ontwerp

Nieuw ontwerp focust op frisse look restyling nieuwsbrieven

Nieuw ontwerp focust op frisse look

Nieuw ontwerp focust op frisse look restyling nieuwsbrieven

Nieuw ontwerp focust op frisse look restyling

Vraag een reclameAPK aan.

Of Get Square Design

Referenties:

BNO

BNA

Graphis

HOW