Bosal ECI

Energy Conversion Industry

Square Design, een reclamestudio nabij Utrecht, heeft onlangs in samenwerking met BOSAL een reclame ontwerp met een krachtig effect ontwikkeld. BOSAL vroeg Square Design om een effectief reclame ontwerp te creëren dat zou bijdragen aan het genereren van meer sales. Het resultaat was een catalogus die de omzet in korte tijd aanzienlijk heeft doen toenemen, waardoor het ontwerp met recht een succesvolle reclame-uiting genoemd kan worden.

De case begon toen BOSAL merkte dat de omzet in de aftermarket achterbleef. De accountmanagers ontdekten al snel dat monteurs de voorkeur gaven aan een fysieke catalogus die ze in handen konden houden, in tegenstelling tot online raadpleging. Met deze inzichten in gedachten, vroeg BOSAL aan Square Design om een reclame ontwerp met effectieve impact te ontwikkelen.

Square Design maakte gebruik van de (online) database en categoriseerde alle beschikbare gegevens. Deze gegevens werden vervolgens in zwart-wit opgenomen en samengebonden tot een catalogus. Het omslag van de catalogus werd ontworpen in kleur en meertalig gemaakt om een breder publiek aan te spreken.

Tegenwoordig biedt Square Design de mogelijkheid om relatief kleine oplages te produceren, waardoor aanpassingen achteraf gemakkelijker kunnen worden doorgevoerd. Dit resulteert in minder voorraad voor de klant, waardoor de catalogus altijd actueel blijft. Bovendien leidt dit tot kostenbesparingen, aangezien een efficiëntere kostenbeheersing een van de belangrijkste voordelen is van deze opzet en structuur.

Na de uitgave van de catalogus werd al snel een aanzienlijke stijging in de omzet waargenomen. Dit bewees dat het reclame ontwerp van Square Design een krachtig effect had op de salesresultaten van BOSAL.

BOSAL Nederland is een belangrijke speler op de Nederlandse vervangingsmarkt en levert diverse producten, waaronder uitlaten, katalysatoren, dieselpartikelfilters (DPF), trekhaken, fietsendragers en dakdragers. Naast de hoofdvestiging in Vianen, waar zich tevens de onderzoeks- en opleidingsafdelingen bevinden, heeft BOSAL Nederland distributiecentra in Schiedam en Hengelo. (Update: De trekhaken divisie is verkocht aan ACPS).

Wil je ook een reclame ontwerp met effect dat jouw salesresultaten verbetert? Square Design heeft bewezen expertise in het leveren van krachtige reclame-uitingen die de aandacht trekken en tot concrete resultaten leiden. Bezoek de website van BOSAL om meer te weten te komen over hun samenwerking met Square Design en bekijk het succesvolle reclame ontwerp dat zij hebben gerealiseerd. Neem vandaag nog contact op met Square Design en ontdek hoe zij jou kunnen helpen bij het bereiken van meer sales met een effectief reclame ontwerp.

Een-catalogus-maken-Bosal