Woningstichting Putten

Woningcorporatie

Bent u op zoek naar een professioneel en eigentijds ontwerp voor uw magazine, nieuwsbrief of andere communicatiemiddelen? Bij Square Design staan we klaar om u te helpen met een nieuw ontwerp en restyling! Als reclamestudio in de regio Putten hebben we uitgebreide ervaring in het creëren van visueel aantrekkelijke en functionele uitingen. Onze opdrachtgever, Woningstichting Putten, heeft ons gevraagd om hun huidige magazine Inform te restylen en een nieuw ontwerp voor te stellen. In dit artikel laten we u graag kennismaken met dit project en vertellen we hoe wij te werk gaan.

Woningstichting Putten heeft in 2012 het magazine Inform laten ontwerpen, maar het was tijd voor een frisse restyling. Na overleg met de woningcorporatie hebben we besloten om het project niet alleen te versnellen, maar ook de kosten onder controle te houden door het ontwerp en de productie gelijktijdig te laten verlopen. Op deze manier kan er snel geschakeld worden binnen het concept en kunnen eventuele aanpassingen direct worden doorgevoerd.

Het nieuwe ontwerp van Inform blijft qua kleur dichtbij de huisstijl, maar is speelser, strakker en moderner opgezet. We hebben gekozen voor een toegankelijk en leesbaar lettertype, waarbij drie lettertype families elkaar uitstekend aanvullen. Binnen het basiskleurenschema, dat bestaat uit het groen van Woningstichting Putten, hebben we gekeken naar aanvullende kleuren om de verschillende artikelen extra accent of betere zichtbaarheid te geven.

Bij de opmaak hebben we rekening gehouden met de mogelijkheid tot meerdere lay-outvariaties, zodat er gemakkelijk verschillende indelingen kunnen worden gecreëerd. Ook hebben we ervoor gezorgd dat de foto’s goed tot hun recht komen en een optimale beleving bieden. Wat betreft typografie hebben we een flexibel stramien ontworpen met 1, 2, 3 en 5 kolommen, waardoor een diverse indeling mogelijk is. De grote kopregels zijn voorzien van verschillende kleuren die harmonieus samenkomen, en het gebruik van een lettertype dat van dik naar dun loopt, geeft het design een speels karakter. Daarnaast hebben we ervoor gekozen om de kopregels rechts uit te lijnen in plaats van de gebruikelijke linksuitlijning, wat het design een extra cachet geeft.

Het restylingontwerp van het magazine is zo goed ontvangen dat we ook de Whitepapers en Factsheets in dezelfde stijl hebben vormgegeven.

Woningstichting Putten hecht veel waarde aan transparante communicatie met haar stakeholders, waaronder huurders en andere betrokkenen. De nieuwsbrief is een krachtig middel om informatie te delen en belangrijke ontwikkelingen binnen de organisatie te communiceren. Door de restyling van de huisstijl en de nieuwsbrief zorgen we ervoor dat de boodschap helder en consistent wordt overgebracht naar de doelgroep.

Bij een nieuw ontwerp en restyling communicatie van de nieuwsbrief hebben we rekening gehouden met zowel de esthetische aspecten als de functionaliteit. Ons streven is om een aantrekkelijke en professionele nieuwsbrief te creëren die de aandacht van de lezers trekt en tegelijkertijd gebruiksvriendelijk is. Dit betekent dat we zorgen voor een overzichtelijke lay-out, duidelijke navigatie en aansprekende visuals die de inhoud ondersteunen.

Bij Square Design begrijpen we het belang van een effectieve en goed vormgegeven communicatie. Met onze expertise en oog voor detail zorgen we ervoor dat uw boodschap op de juiste manier wordt overgebracht naar uw doelgroep. Bent u op zoek naar een nieuw ontwerp en restyling communicatie of andere creatieve communicatie-oplossingen? Neem dan vandaag nog contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

ontwerp communicatie restyling

Nieuw ontwerp

Nieuwe ontwerp

Nieuwe ontwerp

Nieuwe ontwerp

Nieuwe ontwerp
Nieuwe ontwerp

Nieuwe ontwerp