WoonZo

Woningbouw

Bij Square Design, reclamestudio voor het ontwerpen van jouw Corporate Identity, begrijpen we dat een onderscheidende uitstraling essentieel is om op te vallen in de bouwsector. Daarom hebben we voor WoonZo, een innovatieve bouwonderneming met een eigenzinnige visie, een nieuw Corporate Identity design ontwikkeld. Samen met Draad Internet hebben we de pitch gewonnen om WoonZo te positioneren en een nieuwe huisstijl te creëren die de totale beleving en uitstraling van de organisatie weerspiegelt.

Onze ontwerpaanpak gaat verder dan de traditionele benadering van een bouwonderneming. Onze benadering begint met kleur als inspiratie, maar het constructieve element, de “NZ” – een vrije vertaling van Noord-Zuid, oftewel van top tot teen – heeft uiteindelijk de doorslag gegeven in ons totaalconcept. Dit concept staat voor een ongekende zorgvuldigheid en aandacht voor detail. Op een grafische en stijlvolle wijze hebben we de wereld van prefab bouw en constructie vertaald. Het resultaat is een Corporate Identity ontwerp dat de unieke identiteit van WoonZo weerspiegelt en ruimte biedt voor het verhaal van de organisatie.

Indruk van een storyboard presentatie; WoonZo.

storyboard-ontwerp-WoonZo

Een van de hoogtepunten van het ontwerp is de WoonZo!-BOXX, die we hebben opgenomen in het Corporate Identity ontwerp. Via deze BOXX kunnen potentiële klanten schematisch zien welke mogelijkheden er zijn om de woning aan te passen en uit te breiden. Het is een compleet en innovatief woonconcept dat voldoet aan zowel Europese als nationale wet- en regelgeving.

WoonZo staat voor Het Nieuwe Wonen, een concept dat zich richt op toekomstbestendig bouwen en wonen. In lijn met de mondiale ontwikkelingen op het gebied van milieu en energie, voldoet WoonZo aan de steeds strenger wordende eisen voor milieuvriendelijk en energiezuinig bouwen en wonen. Met unieke nulenergie woonconcepten biedt WoonZo betaalbare, milieuvriendelijke en energieneutrale oplossingen.

Bij WoonZo gaat het niet alleen om het bouwen van een woning; ze bieden een totaalconcept. Alle disciplines bevinden zich onder één dak, waardoor WoonZo in staat is om elke woning van kavel tot sleutel te realiseren. Na de oplevering zorgt WoonZo voor comfortabel wonen in een woning met beperkt onderhoud. Ze bieden zelfs de mogelijkheid om het volledige onderhoud van het huis te verzorgen.

Ons Corporate Identity ontwerp voor WoonZo biedt de ruimte om het verhaal van de organisatie te vertellen en is flexibel genoeg om meerdere boodschappen op te nemen. Alle communicatiedragers van WoonZo sluiten naadloos op elkaar aan, waardoor er consistentie en herkenbaarheid wordt gecreëerd in alle uitingen.

Naast het ontwerpen van de Corporate Identity hebben we ook een nieuw logo, brochure, folders, signing, rollup banners en website design voor WoonZo gerealiseerd. Hiermee hebben we een volledig vernieuwde visuele identiteit gecreëerd die perfect past bij de unieke positionering en diensten van WoonZo.

Corporate-identity-ontwerpen-Woonzo-Corporate