Aheco

Distributeur – Food

Bij Square Design, reclamestudio in de omgeving Harderwijk en gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige marketingmaterialen, begrijpen we dat het proces van een catalogus maken zorgvuldige keuzes en heldere stappen vereist. We streven ernaar om afwijkingen van het stramien te minimaliseren door alle processen in fasen te doorlopen. Zowel digitale als fysieke proefdrukken bieden waardevolle richtlijnen tijdens dit proces. Onze catalogusontwerpen zijn afgestemd op de informatie van de webshop, waarbij we primair kleurgebruik toepassen dat aansluit bij de doelgroep.

Bij het maken van een catalogus voor een uitgebreid productassortiment nemen we de tijd om duidelijke keuzes te maken. Na een grondige inventarisatie van de mogelijkheden hebben we twee ontwerpconceptvoorstellen gemaakt, in nauwe samenwerking met onze klant. Het bekijken en ervaren van een proefdruk biedt de beste inzichten in gebruikersgemak en zorgt voor een weloverwogen keuze. We hebben gekozen voor een strak en toch flexibel stramien, wat resulteert in een doordacht ontwerp.

Bij het vormgeven van de catalogus hebben we rekening gehouden met de inhoud van de webshop. Het design omvat een primair kleurgebruik dat perfect past bij de doelgroep. Daarnaast hebben private labels hun eigen herkenbare uitstraling behouden, terwijl ze harmonieus opgaan in het geheel. Belangrijke merklogo’s hebben een prominente positie gekregen. We streven ernaar om afwijkingen van het stramien te beperken door alle processen in fasen door te lopen. Zowel digitale als fysieke proefdrukken bieden waardevolle richtlijnen en zorgen voor een consistent eindresultaat.

Om ervoor te zorgen dat de catalogus altijd up-to-date blijft, hebben we gekozen voor het produceren van kleine oplages. Hierbij houden we rekening met zowel fysieke als online uitvoeringen. Voor een tijdloze editie hebben we versienummers gebruikt in plaats van een specifieke datum/jaaraanduiding.

De catalogus met maar liefst 132 pagina’s is niet alleen beschikbaar in gedrukte vorm, maar ook online. Hierbij zorgen we ervoor dat de vertrouwde leeservaring behouden blijft door middel van een bladerbare PDF. We streven naar een strak en clean vormgegeven ervaring, zonder onnodige elementen zoals omvouwbare hoeken of afleidende content. We vermijden “gratis” softwaretoepassingen met onbetrouwbare watermerken en reclames van derden. Bij Square Design maken we gebruik van technieken die zorgen voor snelle laadtijden op zowel mobiele apparaten als pc’s, wat de leeservaring bevordert. Met een snelle voorvertoning hebben lezers direct toegang tot de inhoud, waardoor ze snel en gemakkelijk de catalogus kunnen bekijken. Bovendien bieden we de mogelijkheid om de publicatie te downloaden als een PDF-bestand.

Bij Square Design hebben we ook oog voor een snelle online beleving, duidelijke navigatie en responsive functionaliteit. Voor de catalogus met het uitgebreide productassortiment van Aheco African Food en Cosmetics, bestaande uit maar liefst 132 pagina’s, hebben we een bladerbare PDF online beschikbaar gesteld. Deze technologie is tevens toegepast op de periodiek uitgebrachte actiefolders, waardoor uw boodschap snel en overzichtelijk gepresenteerd kan worden.

Catalogus-maken-Aheco-catalogus