Bigi Mama

Food – Private label

Emmers Bedrukken – Ontwerp Creatieve en Technische Verpakkingen voor Bigi Mama Pounded Yam

Bij Bigi Mama, een private label voor Afrikaanse producten, hebben we ons gespecialiseerd in het ontwerpen van unieke en technisch geavanceerde verpakkingen. Een van onze meest opvallende producten is de bedrukte emmer met behulp van de innovatieve ‘inline-moulding’ techniek. Met deze druktechniek kunnen we zelfs onder de randen van de emmers bedrukken, waardoor we een volledige, full-color afbeelding kunnen creëren die direct in de matrijs wordt geplaatst en tijdens het persproces op de emmer wordt gedrukt.

Onze specifieke focus ligt op het ontwerpen van verpakkingen voor Pounded Yam, een traditioneel gerecht dat bestaat uit vermalen Yam in meelvorm. Deze heerlijke delicatesse wordt geserveerd in grote ballen bij gekruide soep of saus. Het eten van Pounded Yam is een culturele ervaring waarbij de fufu, kleine balletjes van Yam, met de vingers van de rechterhand worden gekneed, in de soep worden gedoopt en vervolgens worden opgegeten. Afhankelijk van de regio kunnen ook cassave, taro of andere zetmeelrijke planten worden gebruikt. In Congo-Kinshasa wordt een vergelijkbare maïspap genaamd FuFu bereid.

Bij het ontwerp van de verpakking hebben we rekening gehouden met de identiteit van Bigi Mama. Het logo, ‘Bigi Mama’, staat op een witte achtergrond, wat symbolisch is voor meel, het belangrijkste ingrediënt van Pounded Yam. Levendig kleurgebruik is een essentieel communicatiemiddel in de cultuur van onze doelgroep, daarom hebben we ervoor gekozen om het ontwerp in volvlak aan te houden, met levendige en opvallende kleuren.

Naast het visuele aspect is het ook belangrijk dat de verpakking functioneel is. Onze emmers zijn ontworpen met het oog op optimale afsluiting en droogtebehoud. Zo kunnen we de beste garantie bieden dat het product in topconditie blijft.

Bigi Mama is trots om producten aan te bieden die speciaal zijn ontwikkeld voor de Afrikaanse markt en zijn gebaseerd op de authentieke smaken en tradities van het continent. Onze verpakkingen weerspiegelen niet alleen de kwaliteit van onze producten, maar ook de rijke cultuur en diversiteit van Afrika.

Als u op zoek bent naar unieke en technisch geavanceerde verpakkingen voor uw producten, dan is Square Design uw ideale partner. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze emmers bedrukken en andere op maat gemaakte verpakkingsoplossingen die aan uw specifieke behoeften voldoen.

Een-verpakking-ontwerpen-BM-Pounded-yam