drukwerk drukker drukkerij Hilversum print druk Hilversum, print in andere look, direct focus

Drukwerk ook voor bedrijven in Hilversum

Wil je beter, sneller en goedkoper drukwerk kopen met persoonlijke begeleiding? Goed plan voor marketing en in-house afdelingen! Dan zit je bij Square Design goed. Wij zijn het strategische reclame- en ontwerpbureau dat jouw drukwerk-ontwerp in andere focus plaatst. Of het nu gaat om folders, brochures of visitekaartjes, wij zorgen voor drukwerk dat jouw verwachtingen overtreft. Onze online drukkerij levert in Hilversum altijd topkwaliteit en geeft je het vertrouwen dat je nodig hebt.

De voordelen van werken met Square Design

Bij ons krijg je meer dan alleen drukwerk. Wij bieden een totaalpakket, van ontwerp tot pre-press en drukwerk. Onze focus ligt altijd op het leveren van de beste resultaten. We combineren ervaring met een scherp oog voor detail en kwaliteit. Daarom bieden wij altijd drukwerk-ontwerp in andere focus aan. Hierdoor weet je zeker dat jouw projecten bij ons in goede handen zijn.

Wat ons uniek maakt, is onze persoonlijke aanpak. Wij werken nauw met je samen en begeleiden je door elke stap van het proces. Dit begint bij een goed basisontwerp en eindigt bij een proefdruk. Zo krijg je precies wat je verwacht. Beter, sneller en goedkoper drukwerk kopen met persoonlijke begeleiding nodig? Dan kies je voor Square Design!

Een proefdruk voor zekerheid

We weten hoe belangrijk kleurscheidingen en kleurnauwkeurigheid zijn. Daarom werken we met ons eigen kleurenmodel. Hiermee vermijden we fouten in de productie en leveren we altijd drukwerk van de hoogste kwaliteit. Voordat we met de volledige productie beginnen, maken we altijd een proefdruk. Dit geeft je de kans om het eindresultaat in handen te hebben voordat je een grote oplage bestelt.

Bij Square Design gaat het niet alleen om het leveren van drukwerk, maar ook om de ervaring die je hebt tijdens het proces. Wij willen dat je tevreden bent met elke stap, van het eerste contact tot de uiteindelijke levering.

Drukwerk-ontwerp met andere focus

Ons team is gespecialiseerd in grafisch ontwerp en weet hoe belangrijk een goed ontwerp is voor effectief drukwerk. Het juiste ontwerp trekt direct de aandacht en communiceert jouw boodschap op een heldere en aantrekkelijke manier. Onze online drukkerij brengt je drukwerk-ontwerp in andere focus en zorgt ervoor dat je drukwerk altijd in Hilversum opvalt. Hier zijn enkele voordelen van ons ontwerp:

Directe focus: Een goed ontwerp trekt de aandacht van je publiek en zorgt ervoor dat jouw boodschap gezien wordt.
Professionele uitstraling: Kwalitatief grafisch ontwerp geeft jouw drukwerk een professionele en verfijnde look.
Consistente merkherkenning: Consistentie in je ontwerpen helpt bij het opbouwen van een sterk merk.
Effectieve communicatie: Een goed ontwerp maakt het makkelijker om je boodschap duidelijk over te brengen.

Bij Square Design begrijpen we dat een sterk ontwerp het verschil kan maken. Daarom besteden we veel aandacht aan elk detail van jouw drukwerk-ontwerp in andere focus.

Betrouwbare en snelle levering

Bij ons kun je rekenen op snelle en betrouwbare levering, of het nu gaat om kleine oplages of grote bestellingen. Wij weten hoe belangrijk deadlines zijn en plannen onze productie zorgvuldig om ervoor te zorgen dat je drukwerk altijd op tijd klaar is. Onze online drukkerij biedt je de flexibiliteit en snelheid die je nodig hebt, ook in Hilversum.

Square Design levert niet alleen lokaal of regionaal in Hilversum, maar bedient klanten in heel Nederland. Wij zorgen ervoor dat je altijd de service krijgt die je verdient, ongeacht waar je bent.

Tips voor het aanleveren van bestanden

(Zie uitvoerige uitleg onderaan deze pagina.)

Als je zelf drukwerk wilt bestellen, zijn er enkele belangrijke punten waar je op moet letten. Dit helpt om ervoor te zorgen dat je bestanden correct worden verwerkt:

Gebruik de juiste resolutie: Zorg ervoor dat je afbeeldingen minimaal 300 dpi zijn voor scherpe en heldere afdrukken.
Voeg een afloop toe: Zorg voor een afloop van 3 mm om witte randen na het snijden te voorkomen.
Controleer je kleuren: Gebruik CMYK-kleuren voor een nauwkeurige weergave van je ontwerp.
Converteer teksten naar contouren: Dit voorkomt problemen met ontbrekende lettertypen. Sla je bestand op als PDF.
Upload als PDF: Gebruik altijd een PDF met hoge resolutie voor het beste drukresultaat.

Bij Square Design zorgen we ervoor dat jouw drukwerk-ontwerp met een andere focus staat. We helpen je graag met advies en ondersteuning om ervoor te zorgen dat je drukwerk perfect wordt.

Wil je meer weten of heb je vragen? Neem vandaag nog contact met ons op. Wij staan klaar om jouw visie tot leven te brengen met drukwerk dat indruk maakt.

Drukwerk aanleveren

Zo lever je materialen aan

Voor het drukwerk aanleveren zijn enkele richtlijnen handig om (digitaal) materiaal aan Square Design in Nijkerk aan te reiken. We krijgen vaak vragen over welke documenten geschikt zijn voor drukwerk en internet. We gebruiken Adobe-software voor al onze ontwerpen, waaronder Acrobat (pdf), Illustrator (ai/eps) en Photoshop (psd). We werken uitsluitend met deze softwarepakketten om professionaliteit te waarborgen.

Verwerken van foto’s

Pixelbestanden (foto’s) worden vaak gebruikt in Adobe Photoshop en kunnen in verschillende formaten worden ingelezen, bewerkt en opgeslagen. Hier zijn enkele veelvoorkomende formaten:
.psd – Origineel Photoshop-document.
.tiff – Universeel pixelbestand, vaak gebruikt voor foto’s.
.jpg* – Ingepakt (compressed) universeel pixelbestand.
.eps – Geschikt voor complex drukwerk.
.gif* – Voor gebruik op het internet, kan transparant zijn.
.bmp – Voor gebruik in Microsoft Word (Office).
* Gangbare bestanden voor o.a. websites en het internet.

Resolutie (pixeldichtheid) verklaring:

• 72 dpi – Geschikt voor beeldschermen, monitors, en internet.
• 150 dpi – Gangbaar voor interne afdrukken en printen.
• 300 dpi – Gestandaardiseerde hoge resolutie voor drukwerk.

Voorbeeld:

Hier tref je een voorbeeld van een foto opgedeeld in de kwaliteit van 72 dpi en 300 dpi. Lagere resolutiebestanden worden korrelig bij vergroting, wat de kwaliteit van drukwerk niet ten goede komt. Ze nemen echter minder ruimte in beslag in kilobytes, wat de snelheid van internetgebruik bevordert. De juiste keuze hangt altijd af van de toepassing en gebeurt in overleg.

72-dpi-en-300-dpi

Hoe weet ik of een bestand goed genoeg is voor drukwerk?

Kijk naar de pixelmaat en deel deze door 100.
Stel je hebt een foto met een pixelafmeting van 1500px x 2500px dan kan je er een nette afdruk van maken op 15 x 25 cm in drukwerk. De resolutie van deze afmeting is dan 254 dpi. Specifiek:
72 dpi – 1500px x 2500px
254 dpi – 15cm x 25 cm (gangbaar drukwerk)
300 dpi – 12,7cm x 21,17cm (high-end drukwerk)

Aanleveren van foto’s voor drukwerk.

Voor drukwerk willen we graag dat je foto’s op ware grootte aanlevert met een resolutie van 300 dpi. Zorg ervoor dat deze foto’s een uitknippad* hebben en dat ze zijn opgeslagen in CMYK* in de formaten tif, jpg en/of psd. Onze studio kan deze bestanden omzetten voor gebruik op internet of andere doeleinden, indien nodig. Als blijkt dat meerdere bestanden te veel kilobytes in beslag nemen, ontvangen we deze graag via WeTransfer.

* Indien reeds aangemaakt door een professionele toeleverancier. Anders ziet Square Design toe op de correcte verwerking naar gelang toepassing.

Let op: materiaal dat je van het internet haalt, is meestal niet geschikt voor reproductie!

Verwerking en aanleveren van logo’s.

Laat ons uitleggen wat EPS-lijnwerk (logo)bestanden zijn. Adobe Illustrator wordt gebruikt om gangbare logo’s en tekeningen te maken die universeel toepasbaar moeten zijn.

De gangbare formaten:
• .ai: Dit is de naam van het originele Illustrator-document.
• .eps: Dit is de naam van een bestand dat geschikt is voor complex drukwerk.

Een Encapsulated PostScript (EPS)-bestand is een formuletaal die veel wordt gebruikt in de grafische industrie en wordt beschouwd als lijnwerk. In tegenstelling tot pixelbestanden, waarin afbeeldingen worden weergegeven door enen en nullen (11000101 – 11010011, enz.), worden PostScript-bestanden beschreven door coördinaten en vullingen. PostScript-bestanden zijn resolutieonafhankelijk en behouden hun grootte en kwaliteit, ongeacht de vergroting. Ze zijn geschikt voor allerlei toepassingen.

resolutieonafhankelijk

Jouw logo bestaat uit een pad dat aangeeft waar kleur, tekst en andere bewerkingen mogen worden toegepast. Dit pad kan ook worden gebruikt in foto- of pixelmateriaal om een afbeelding of logo vrijstaand te maken en transparant op elke achtergrond te plaatsen.

Leveren van een logo voor drukwerk

Voor drukwerk ontvangen we graag logo’s in .eps* en/of .ai. Onze studio kan deze bestanden omzetten voor gebruik op internet of andere doeleinden. Je kunt deze bestanden verkrijgen via je erkende drukkerij.

Let op: materiaal dat je van internet haalt, is doorgaans niet geschikt voor reproductie!

Adobe Illustrator is volledig uitwisselbaar met Photoshop. Zo kunnen pixelbestanden ook in Illustrator worden geplaatst. Het .eps-bestand dat met een pixelbestand wordt bewaard, blijft echter een pixelbestand. Met andere woorden, vanuit lijnwerk (postscript) kan een pixelbestand worden gemaakt, maar niet andersom!

Werken met kleur

Verklarende begrippen kleurgebruik.
Om kleuren correct weer te geven bestaan er diverse kleurmodellen.
Wij leggen ons toe op de meest voorkomende. Wat zijn de verschillen?
RGB – Kleurmodel van uw digitale camera en monitor (beeldscherm), bestaande uit de kleuren rood-groen-blauw.
CMYK – Kleurmodel voor het vervaardigen van een kleurenafdruk; hetzij drukwerk, bestaande uit cyaan-magenta-geel-zwart. (Cyan-Magenta-Yellow-Black).
Pantone – Internationaal vastgelegde kleurnummers (zuivere kleuren).
Indexed – Kleurmodel t.b.v. het internet (gif-bestand). Slechts 216 kleuren zijn beschikbaar.

Foto’s en luxe drukwerk

Zoals bovenstaande modellen aangeven is het mogelijk kleuren te mengen.
Hetzij op uw beeldscherm, anderzijds in 4-kleuren (full-color) drukwerk zodat foto’s afgedrukt kunnen worden.

kleuren-mengen

Pantone / RAL (zuivere) kleuren

Soms bestaat handelsdrukwerk uit 2 kleuren te weten zwart en kleur “X”. Deze kleur “X” heeft een nummer (Pantone of RAL) en is zuiver van kleur. Bovenstaande kleurmodellen laten het nimmer toe deze kleur “X” zuiver of exact weer te geven. De kleur wordt namelijk opgebouwd uit een spectrum: hetzij RGB of CMYK en blijft daarom altijd een benadering.

Mogelijkheden m.b.t. het bedrukken van zuivere kleuren bestaan en worden in deze uitleg vooralsnog buiten beschouwing gelaten.

zuivere-kleuren

Het kan zelfs voorkomen dat papier een rol speelt in de weergave van kleur. Een mat-papiersoort neemt meer inkt op en kan een kleur dusdanig laten afwijken dat er geen sprake meer is van consequent kleurgebruik. Voorbeeld: een geel-tint op glansend papier kan terugslaan naar ‘oranje’ op mat-papier. Om dit te voorkomen dienen er goede afspraken gemaakt te zijn met uw grafisch specialist en/of vastgelegd te zijn in een huisstijlhandboek.

Waarneming en kleur

Jij neemt met je menselijk oog 16 miljoen kleuren waar (infrarood en ultraviolet laten we even buiten beschouwing). Hieronder vind je 3 spectra die de grenzen aangeven van kleurmodellen. In CMYK (voor drukwerk) kun je kleuren krijgen die niet mogelijk zijn in RGB, en andersom. We zijn beperkt tot wat beide kleurenspectra gemeen hebben. Kleur is dus een ervaring en tot op zekere hoogte een wetenschap. We laten verschillen tussen verschillende (merken) drukpersen, laser- en inkjetprinters, en beeldschermen buiten beschouwing.

grenzen-kleur-model

Voor het correct omzetten van jouw beeldmateriaal hebben we graag origineel beeldmateriaal nodig met een resolutie van 300 dpi. In onze studio zorgen we ervoor dat het kleurmodel correct wordt omgezet, afhankelijk van de toepassing. Omdat kleurgebruik op internet meestal beperkt is tot 216 kleuren, geven we er de voorkeur aan om deze internetbestanden niet te gebruiken voor jouw drukwerk.

Websafe

Binnen je eigen website worden kleuren omgezet naar een ‘websafe’ model. Deze kleuren bevinden zich in een geindexeerd (indexed) kleurenspectrum zodat jouw kleuren op alle digitale uitingen zo consistent als mogelijk overkomen. Gebruikersinstellingen als helderheid van je beeldscherm buiten beschouwing gelaten. Indexed kleuren laten bepaalde nuances achterwege.

indexed-colorwheel-chromaspect

Wij bedenken ideeën

Wil jij creatieve ideeën laten bedenken voor reclame, websites en/of drukwerk? Of voor hoogwaardige belettering en signing voor je bedrijf? Dan zorgen wij ervoor dat je zo lang mogelijk zichtbaar blijft bij jouw klanten. We kijken naar jouw bedrijf vanuit een ander perspectief en met onze ideeën houden we de aandacht nét wat langer vast. Denk bijvoorbeeld aan pop-up mailings, verpakkingen en augmented reality. Met onze hulp boek jij als klant een beter resultaat.

Wil jij ook ideeën vol creativiteit, dtp en opmaak, scherpe tarieven en een toegankelijk visueel concept met perfecte nazorg? Neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om het MKB en in-house afdelingen te ondersteunen om je drukwerk te optimaliseren.

drukwerk-drukker-drukkerij-print-druk

Drukkerij Hilversum,

Drukkerij Hilversum, print volgens plan

Drukkerij Hilversum, volgens plan

Drukkerij Hilversum, print volgens plan

Drukkerij Hilversum, print volgens plan

Drukkerij Hilversum

Drukkerij Hilversum, print volgens plan

Drukkerij Hilversum, print volgens planning

Drukkerij Hilversum, print volgens plan

Vraag een reclameAPK aan.

Of Get Square Design

Referenties:

BNO

BNA

Graphis

HOW