drukwerk drukker drukkerij print druk Barneveld, print in andere look, direct focus

Drukwerk ook voor bedrijven in Barneveld

Wil je hoogwaardig drukwerk met een persoonlijke touch? Bij Square Design ben je aan het juiste adres! Wij combineren onze jarenlange ervaring met een focus op kwaliteit en service. Of je nu in Barneveld, Nijkerk of elders bent, wij zorgen voor beter en sneller drukwerk dat perfect past bij jouw wensen.

Hoogwaardig drukwerk met persoonlijke begeleiding

Bij Square Design begrijpen we dat je drukwerk belangrijk is voor jouw bedrijf. Daarom bieden we alleen drukwerk van de hoogste kwaliteit. Van ontwerp tot levering, we zorgen ervoor dat elk project perfect wordt uitgevoerd. Met onze jarenlange ervaring in drukwerk zorgen we ervoor dat jouw projecten altijd perfect worden uitgevoerd. Bovendien krijg je bij ons altijd persoonlijke begeleiding bij elke stap van het proces.

Van ontwerp tot afwerking

Bij ons krijg je een totaalpakket: van het ontwerp en de pre-press tot de uiteindelijke druk en afwerking. We werken met ons eigen kleurenmodel en zorgvuldige kleurscheidingen om ervoor te zorgen dat jouw drukwerk er precies zo uitziet als jij wilt. Met onze jarenlange ervaring in drukwerk zorgen we ervoor dat jouw projecten altijd perfect worden uitgevoerd. We maken altijd eerst een proefdruk, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Onze expertise gaat verder dan alleen de technische aspecten. We luisteren naar jouw wensen en zorgen ervoor dat jouw drukwerk aansluit bij jouw merk en doelgroep. Of het nu gaat om folders, visitekaartjes, banners of iets anders, wij regelen het voor je.

Betrouwbaarheid en snelheid

We weten hoe belangrijk deadlines zijn. Daarom plannen we onze productie zorgvuldig en zorgen we ervoor dat jouw drukwerk op tijd klaar is. Of je nu kleine oplages of grote bestellingen hebt, we leveren snel en betrouwbaar. Onze focus ligt op drukwerk ook in Barneveld, maar we bedienen klanten in heel Nederland met dezelfde toewijding en zorg.

Waarom Square Design?

Bij Square Design krijg je niet alleen topkwaliteit drukwerk, maar ook een unieke service. We bieden persoonlijke begeleiding en aandacht voor detail die je elders niet vindt. Onze belofte is eenvoudig: wij leveren beter en sneller drukwerk tegen een scherpe prijs. Je hoeft je geen zorgen te maken over technische details; wij regelen alles voor je.

We onderscheiden ons door onze combinatie van creativiteit en technische kennis. Ons team van professionals zorgt ervoor dat jouw drukwerk altijd opvalt en effectief is. We helpen je om je boodschap duidelijk en aantrekkelijk over te brengen, zodat je merk blijft hangen bij je doelgroep.

De kracht van grafisch ontwerp in drukwerk

Een sterk grafisch ontwerp maakt een groot verschil in de effectiviteit van je drukwerk. Het trekt de aandacht, zorgt voor een professionele uitstraling en helpt bij het opbouwen van merkherkenning. Hier zijn enkele voordelen van een goed ontwerp:

Directe aandacht: Een goed ontwerp trekt de aandacht van je publiek. Of het nu gaat om flyers, posters of brochures, visueel aantrekkelijk drukwerk zorgt ervoor dat mensen stoppen en kijken.

Professionele uitstraling: Kwalitatief grafisch ontwerp geeft je bedrijf een professionele uitstraling. Het laat zien dat je oog hebt voor detail en dat je kwaliteit belangrijk vindt.

Merkherkenning: Consistentie in je ontwerpen helpt bij het opbouwen van een sterke merkidentiteit. Je publiek herkent je merk sneller, wat vertrouwen en loyaliteit opbouwt.

Effectieve communicatie: Goede ontwerpen maken het makkelijker om je boodschap over te brengen. Ze combineren tekst en beeld op een manier die zowel informatief als boeiend is.

Voordelen van drukwerk voor bedrijven in Barneveld

Bij Square Design zorgen we ervoor dat je drukwerk altijd van de hoogste kwaliteit is. Onze focus op drukwerk ook voor bedrijven in Barneveld betekent dat we lokaal beschikbaar zijn, maar we bieden dezelfde hoogwaardige service in heel Nederland.

Hier zijn enkele voordelen van onze service:

Snelle levering: We plannen onze productie zorgvuldig en zorgen ervoor dat je drukwerk op tijd klaar is.

Betaalbare kwaliteit: Wij leveren hoogwaardige resultaten tegen een scherpe prijs, zodat je altijd het beste krijgt voor je geld.

Lokale service: Onze focus op drukwerk ook in Barneveld zorgt ervoor dat we snel en flexibel kunnen inspelen op jouw behoeften.

Expertise in elke stap: Van ontwerp tot levering, we hebben de kennis en ervaring om elk aspect van je drukwerkproject te beheren.

Personalisatie en flexibiliteit: Of je nu kleine oplages nodig hebt of grote projecten hebt, wij passen onze service aan jouw specifieke behoeften aan.

Wil je meer weten over hoe we je kunnen helpen met je drukwerk? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Bij Square Design staan we klaar om jouw visie tot leven te brengen met prachtig drukwerk dat indruk maakt.

Tips voor het bestellen van drukwerk

(Zie uitvoerige uitleg onderaan deze pagina.)

Bij Square Design kun je ook zelf bestanden voor drukwerk aanleveren. Om ervoor te zorgen dat je bestanden goed worden aangeleverd, hebben we enkele tips voor je:

Gebruik de juiste resolutie: Zorg ervoor dat je afbeeldingen en ontwerpen minimaal 300 dpi zijn. Dit zorgt voor scherpe en heldere afdrukken.

Houd rekening met de afloop: Voeg altijd een afloop van 3 mm toe aan je ontwerp. Dit voorkomt witte randen na het snijden.

Controleer je kleuren: Gebruik CMYK-kleuren in je ontwerp voor nauwkeurige kleurweergave. RGB-kleuren kunnen er anders uitzien na het drukken.

Converteer teksten naar contouren: Dit voorkomt problemen met ontbrekende lettertypen. Converteer tekst naar contouren voordat je je bestand opslaat als PDF.

Uploaden als PDF: Sla je ontwerp op als een PDF-bestand met hoge resolutie. Dit is het beste formaat voor drukwerk.

Klaar voor perfect drukwerk?

Bij Square Design ben je verzekerd van drukwerk van de hoogste kwaliteit. Ons team staat altijd voor je klaar om je te helpen. Of je nu vragen hebt of advies nodig hebt, wij zijn er om je te ondersteunen.

Drukwerk aanleveren

Zo lever je materialen aan

Voor het drukwerk aanleveren zijn enkele richtlijnen handig om (digitaal) materiaal aan Square Design in Nijkerk aan te reiken. We krijgen vaak vragen over welke documenten geschikt zijn voor drukwerk en internet. We gebruiken Adobe-software voor al onze ontwerpen, waaronder Acrobat (pdf), Illustrator (ai/eps) en Photoshop (psd). We werken uitsluitend met deze softwarepakketten om professionaliteit te waarborgen.

Verwerken van foto’s

Pixelbestanden (foto’s) worden vaak gebruikt in Adobe Photoshop en kunnen in verschillende formaten worden ingelezen, bewerkt en opgeslagen. Hier zijn enkele veelvoorkomende formaten:
.psd – Origineel Photoshop-document.
.tiff – Universeel pixelbestand, vaak gebruikt voor foto’s.
.jpg* – Ingepakt (compressed) universeel pixelbestand.
.eps – Geschikt voor complex drukwerk.
.gif* – Voor gebruik op het internet, kan transparant zijn.
.bmp – Voor gebruik in Microsoft Word (Office).
* Gangbare bestanden voor o.a. websites en het internet.

Resolutie (pixeldichtheid) verklaring:

• 72 dpi – Geschikt voor beeldschermen, monitors, en internet.
• 150 dpi – Gangbaar voor interne afdrukken en printen.
• 300 dpi – Gestandaardiseerde hoge resolutie voor drukwerk.

Voorbeeld:

Hier tref je een voorbeeld van een foto opgedeeld in de kwaliteit van 72 dpi en 300 dpi. Lagere resolutiebestanden worden korrelig bij vergroting, wat de kwaliteit van drukwerk niet ten goede komt. Ze nemen echter minder ruimte in beslag in kilobytes, wat de snelheid van internetgebruik bevordert. De juiste keuze hangt altijd af van de toepassing en gebeurt in overleg.

72-dpi-en-300-dpi

Hoe weet ik of een bestand goed genoeg is voor drukwerk?

Kijk naar de pixelmaat en deel deze door 100.
Stel je hebt een foto met een pixelafmeting van 1500px x 2500px dan kan je er een nette afdruk van maken op 15 x 25 cm in drukwerk. De resolutie van deze afmeting is dan 254 dpi. Specifiek:
72 dpi – 1500px x 2500px
254 dpi – 15cm x 25 cm (gangbaar drukwerk)
300 dpi – 12,7cm x 21,17cm (high-end drukwerk)

Aanleveren van foto’s voor drukwerk.

Voor drukwerk willen we graag dat je foto’s op ware grootte aanlevert met een resolutie van 300 dpi. Zorg ervoor dat deze foto’s een uitknippad* hebben en dat ze zijn opgeslagen in CMYK* in de formaten tif, jpg en/of psd. Onze studio kan deze bestanden omzetten voor gebruik op internet of andere doeleinden, indien nodig. Als blijkt dat meerdere bestanden te veel kilobytes in beslag nemen, ontvangen we deze graag via WeTransfer.

* Indien reeds aangemaakt door een professionele toeleverancier. Anders ziet Square Design toe op de correcte verwerking naar gelang toepassing.

Let op: materiaal dat je van het internet haalt, is meestal niet geschikt voor reproductie!

Verwerking en aanleveren van logo’s.

Laat ons uitleggen wat EPS-lijnwerk (logo)bestanden zijn. Adobe Illustrator wordt gebruikt om gangbare logo’s en tekeningen te maken die universeel toepasbaar moeten zijn.

De gangbare formaten:
• .ai: Dit is de naam van het originele Illustrator-document.
• .eps: Dit is de naam van een bestand dat geschikt is voor complex drukwerk.

Een Encapsulated PostScript (EPS)-bestand is een formuletaal die veel wordt gebruikt in de grafische industrie en wordt beschouwd als lijnwerk. In tegenstelling tot pixelbestanden, waarin afbeeldingen worden weergegeven door enen en nullen (11000101 – 11010011, enz.), worden PostScript-bestanden beschreven door coördinaten en vullingen. PostScript-bestanden zijn resolutieonafhankelijk en behouden hun grootte en kwaliteit, ongeacht de vergroting. Ze zijn geschikt voor allerlei toepassingen.

resolutieonafhankelijk

Jouw logo bestaat uit een pad dat aangeeft waar kleur, tekst en andere bewerkingen mogen worden toegepast. Dit pad kan ook worden gebruikt in foto- of pixelmateriaal om een afbeelding of logo vrijstaand te maken en transparant op elke achtergrond te plaatsen.

Leveren van een logo voor drukwerk

Voor drukwerk ontvangen we graag logo’s in .eps* en/of .ai. Onze studio kan deze bestanden omzetten voor gebruik op internet of andere doeleinden. Je kunt deze bestanden verkrijgen via je erkende drukkerij.

Let op: materiaal dat je van internet haalt, is doorgaans niet geschikt voor reproductie!

Adobe Illustrator is volledig uitwisselbaar met Photoshop. Zo kunnen pixelbestanden ook in Illustrator worden geplaatst. Het .eps-bestand dat met een pixelbestand wordt bewaard, blijft echter een pixelbestand. Met andere woorden, vanuit lijnwerk (postscript) kan een pixelbestand worden gemaakt, maar niet andersom!

Werken met kleur

Verklarende begrippen kleurgebruik.
Om kleuren correct weer te geven bestaan er diverse kleurmodellen.
Wij leggen ons toe op de meest voorkomende. Wat zijn de verschillen?
RGB – Kleurmodel van uw digitale camera en monitor (beeldscherm), bestaande uit de kleuren rood-groen-blauw.
CMYK – Kleurmodel voor het vervaardigen van een kleurenafdruk; hetzij drukwerk, bestaande uit cyaan-magenta-geel-zwart. (Cyan-Magenta-Yellow-Black).
Pantone – Internationaal vastgelegde kleurnummers (zuivere kleuren).
Indexed – Kleurmodel t.b.v. het internet (gif-bestand). Slechts 216 kleuren zijn beschikbaar.

Foto’s en luxe drukwerk

Zoals bovenstaande modellen aangeven is het mogelijk kleuren te mengen.
Hetzij op uw beeldscherm, anderzijds in 4-kleuren (full-color) drukwerk zodat foto’s afgedrukt kunnen worden.

kleuren-mengen

Pantone / RAL (zuivere) kleuren

Soms bestaat handelsdrukwerk uit 2 kleuren te weten zwart en kleur “X”. Deze kleur “X” heeft een nummer (Pantone of RAL) en is zuiver van kleur. Bovenstaande kleurmodellen laten het nimmer toe deze kleur “X” zuiver of exact weer te geven. De kleur wordt namelijk opgebouwd uit een spectrum: hetzij RGB of CMYK en blijft daarom altijd een benadering.

Mogelijkheden m.b.t. het bedrukken van zuivere kleuren bestaan en worden in deze uitleg vooralsnog buiten beschouwing gelaten.

zuivere-kleuren

Het kan zelfs voorkomen dat papier een rol speelt in de weergave van kleur. Een mat-papiersoort neemt meer inkt op en kan een kleur dusdanig laten afwijken dat er geen sprake meer is van consequent kleurgebruik. Voorbeeld: een geel-tint op glansend papier kan terugslaan naar ‘oranje’ op mat-papier. Om dit te voorkomen dienen er goede afspraken gemaakt te zijn met uw grafisch specialist en/of vastgelegd te zijn in een huisstijlhandboek.

Waarneming en kleur

Jij neemt met je menselijk oog 16 miljoen kleuren waar (infrarood en ultraviolet laten we even buiten beschouwing). Hieronder vind je 3 spectra die de grenzen aangeven van kleurmodellen. In CMYK (voor drukwerk) kun je kleuren krijgen die niet mogelijk zijn in RGB, en andersom. We zijn beperkt tot wat beide kleurenspectra gemeen hebben. Kleur is dus een ervaring en tot op zekere hoogte een wetenschap. We laten verschillen tussen verschillende (merken) drukpersen, laser- en inkjetprinters, en beeldschermen buiten beschouwing.

grenzen-kleur-model

Voor het correct omzetten van jouw beeldmateriaal hebben we graag origineel beeldmateriaal nodig met een resolutie van 300 dpi. In onze studio zorgen we ervoor dat het kleurmodel correct wordt omgezet, afhankelijk van de toepassing. Omdat kleurgebruik op internet meestal beperkt is tot 216 kleuren, geven we er de voorkeur aan om deze internetbestanden niet te gebruiken voor jouw drukwerk.

Websafe

Binnen je eigen website worden kleuren omgezet naar een ‘websafe’ model. Deze kleuren bevinden zich in een geindexeerd (indexed) kleurenspectrum zodat jouw kleuren op alle digitale uitingen zo consistent als mogelijk overkomen. Gebruikersinstellingen als helderheid van je beeldscherm buiten beschouwing gelaten. Indexed kleuren laten bepaalde nuances achterwege.

indexed-colorwheel-chromaspect

Wij bedenken ideeën

Wil jij creatieve ideeën laten bedenken voor reclame, websites en/of drukwerk? Of voor hoogwaardige belettering en signing voor je bedrijf? Dan zorgen wij ervoor dat je zo lang mogelijk zichtbaar blijft bij jouw klanten. We kijken naar jouw bedrijf vanuit een ander perspectief en met onze ideeën houden we de aandacht nét wat langer vast. Denk bijvoorbeeld aan pop-up mailings, verpakkingen en augmented reality. Met onze hulp boek jij als klant een beter resultaat.

Wil jij ook ideeën vol creativiteit, dtp en opmaak, scherpe tarieven en een toegankelijk visueel concept met perfecte nazorg? Neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om het MKB en in-house afdelingen te ondersteunen om je drukwerk te optimaliseren.

drukwerk-drukker-drukkerij-print-druk

Drukkerij aanleveren en direct focus, begin anders

Drukkerij aanleveren en direct focus, begin anders

Drukkerij aanleveren en direct focus, begin anders

Drukkerij aanleveren en direct focus, begin anders

Drukkerij aanleveren en direct focus, begin anders

Drukkerij aanleveren en direct focus, begin anders

Drukkerij aanleveren en direct focus, begin anders

Vraag een reclameAPK aan.

Of Get Square Design

Referenties:

BNO

BNA

Graphis

HOW